Procesari subiective

Datorita performantelor modeste ale aparatului fotografic si nevoia autorului de culoare, in unele cazuri poza finala difera mult de cea originala.

Urmatoarea poza (neprelucrata) sufera de o lipsa acuta de contrast si detaliu. Si se intampla ca majoritatea pozelor ce contin vegetatie pe mai toata suprafata cadrului, sa iasa asemanator.




Pana acum, am renuntat la astfel de poze, Practic, sunt adeptul rezultatului direct, neprelucrat. Asa ca fotografiez pana obtin ceea ce doresc. Sau, daca scena respectiva necesita un aparat mai dotat, caut alta scena.

Insa cand vine iarna si nu mai pot fotografia paduri inverzite, incep sa rasfoiesc folderele cu poze, in speranta ca pot salva cate ceva prin procesare pe computer. In functie de scena si starea pozei, tintesc spre un rezultat realist, sau unul artistic, mai putin sau deloc conform realitatii. Partea proasta este ca nu sunt specialist in procesari :(

Poza de mai jos se vrea a fi o lucrare artistica, eventual un subiect de pictura insa scena in sine este banala. Paleta de culori este pe gustul meu si cred ca reuseste sa scoata poza din anonimat. Desigur, fara pretentia de a acoperi preferintele tuturor vizitatorilor. Totusi, din punctul de vedere al compozitiei, scena ramane in continuare banala.


Waiting for roe deers

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

7 simulari de film pentru camerele Fujifilm cu senzor X-TRANS V

5 seturi de retete pentru Ricoh III/IIIx

7 simulari de film pentru camerele Fujifilm cu senzor X-TRANS IV